Podcastit

Maailmassa on paljon podcasteja. Hyvän podcastin tekeminen ei ole vaikeaa, mutta vaatii ennen kaikkea suunnittelua. Me autamme siinäkin. Podcastia voi äänittää niin Kutterin studiolla kuin tilaajan luona. Myös etänä onnistuu.

 

Mitä podcast on?

Podcastia voi ajatella hyvin yksinkertaisesti radio-ohjelmana, jonka ihmiset tilaavat jokainen erikseen. 

Podcast on oivallinen työkalu syventää ja laajentaa ihmisten ymmärrystä käsiteltävästä asiasta. Podcast ei koskaan pääse olemaan valtavirtaa, se tavoittaa esimerkiksi Youtube-videoon verrattuna vähän mutta erittäin kiinnostunutta yleisöä. 

Podcast kannattaa suunnitella erityisen huolellisesti, koska puhuttu ääni ei anna mielenkiinnon puutetta anteeksi sitäkään vähää mitä liikkuva kuva. 

Kun podcastin suunnittelu on tehty, se nauhoitetaan. Nauhoittaminen voi tapahtua yhdessä tai useammassa paikassa – esimerkiksi haastattelun muun ohjelman väliin voi tehdä kahvilassa. Koko podcast voidaan nauhoittaa myös asiakkaan luona, jos tilojen akustiset ominaisuudet antavat myöten.

Äänittämisen jälkeen on vuorossa editointi ja leikkaus. Materiaalista karsitaan osa, siihen liitetään alku- ja lopputunnarit ja segmentit asetellaan oikeisiin kohtiinsa.  Me hoidamme myös jakeluympäristön pystytyksen, eli huolehdimme siitä missä äänitiedosto asuu ja että sovitut jakelupalvelut (usein Spotify ja iTunes) ovat siihen oikein kytkettyjä. 

Podcasteissa tärkeitä asioita on myös kuuntelija-analyysi. Toimitamme asiakkaalle raportit kuuntelijamääristä, yleisön koostumuksesta ja muista tärkeistä parametreistä, jotta podcastin onnistumista voidaan myös mitata. 

SOSTE:n seminaarissa Rosa Meriläinen juontaa omaa segmenttiään
SOSTE:n seminaarissa Rosa Meriläinen juontaa omaa segmenttiään
SOSTE:n seminaarissa Rosa Meriläinen juontaa omaa segmenttiään

Referenssejä

\

Punakulma

Punakulma on Kutterin ja SAK:n yhteistyössä kehittämä, työmarkkinoita ja politiikkaa käsittelevä viikottainen podcast.

\

Kestävästi arjessa

Kutteri tuottaa ja toteuttaa Marttaliiton Kestävästi arjessa -podcastia. Sarja on suunnattu urbaaneille nuorille, ja kuuntelijatilastojen mukaan se osui todella hyvin maaliinsa. 

TEHDÄÄNKÖ YHTEISTYÖTÄ?
Jätä soittopyyntö.

2 + 9 =